Despre noi

Parte a Grupului SCR, cel mai puternic grup industrial din România cu capital autohton, S.C. CAROMET S.A. şi-a început activitatea din 1971, producând elemente de confecţii metalice pentru construcţii industriale.

Datorită unei echipe dinamice şi profesioniste, S.C. CAROMET S.A a cunoscut o continuă expansiune prin diversitatea serviciilor, putând oferi în momentul de faţă o gamă largă de produse:

Având experienţa, echipa şi aparţinând celui mai puternic grup industrial, SCR, suntem pregătiţi să vă oferim cea mai bună afacere

Excelenta in industrie

Istoric

Asezata in partea de sud-vest a Romaniei, intr-o zona industriala de veche traditie, in partea de nord-est a Municipiului Caransebes, pe drumul national DN 68 care leaga Municipiul Caransebes de orasul Hateg, la 100 de km de cel mai apropiat aeroport (Aeroportul International Timisoara), la aproximativ 100 – 150 km de Porturile la Dunare (Moldova Noua, Orsova si Drobeta Turnu Severin), SC CAROMET SA a fost fondata pe data de 19.11.1969 prin Decizia Consiliului de Ministri.

Fabricatia a inceput pe data 01.06.1971 sub denumirea de „Fabrica de Constructii Metalice”.

Initial, domeniul de activitate a constat in:

  • Constructii metalice pentru fabricatia de constructii industriale;
  • Constructii metalice pentru fabricatia de cazane cu combustibil solid;
  • Ansamble sudate.

Fabricatia de boghiuri pentru locomotive a inceput in 1973. Drept rezultat, a fost instruit personal de inalta calificare datorita complexitatii ridicate solicitate de noile produse.

In aceasta perioada a aparut necesitatea de a dezvolta departamentele auxiliare cum ar fi: scularie, tratamente termice, intretinere, statia de compresoare, centrala termica, fabrica de oxigen, statia de apa, proiectare, etc.

In 1978 a fost aprobata construirea unei noi hale unde din 1983 a inceput fabricatia de echipamente hidro-mecanice, turbine hidro si turbine mici pentru centralele hidroelectrice romanesti.

SC CAROMET SA s-a nascut ca societate comerciala in 1991 in conformitate cu Legea 15/1990, prin reorganizarea Fabricii de Constructii de Masini conform Hotararii Guvernului nr. 1254/1990, avand codul fiscal 1066631 si Statul in calitate de actionar majoritar.

De-a lungul timpului, SC CAROMET SA a implementat sisteme de calitate conform ISO 9001, SLV Munchen, TUV, EWF iar in 1996 i s-a acordat al 24-le Trofeu International al Calitatii.

Incepand cu data de 01.07.2004 SC CAROMET SA a fost integrata in Grupul Serviciile Comerciale Romane, fiind o companie cu capital integral privat.