Dupa achizitia activelor Oltchim de catre Chimcomplex, Grupul SCR sustine CAROMET Caransebes pentru o noua dezvoltare a activitatii de productie.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Eforturile depuse de echipa manageriala a grupului industrial SCR pentru salvarea industriei chimice romanesti prin preluarea activelor functionale a fostei Oltchim SA de catre Chimcomplex S.A. Borzesti au fost incheiate cu succes la finalul anul 2018.

Tranzactia ultimilor 30 de ani din industria chimica – achizitia celor mai importante active ale Oltchim de catre Chimcomplex SA – a fost finalizata in 7 decembrie 2018. Evenimentul a fost incarcat si de o insemnatate istorica, celebrand in anul centenar unirea celor mai importante combinate chimice din tara sub o singura umbrela: Compania Romana de Chimie, a carei viziune declarata este relansarea industriei chimice romanesti.

“Lansăm cel mai amplu proiect de integrare economică din industria chimică din ultimii 20 de ani. Suntem optimişti şi ne bazăm pe încrederea şi colaborarea dintre echipa noastră şi cea de la Vâlcea, dar şi pe expertiza şi ambiţia altor profesionişti din ţară care doresc să ni se alăture. Avem un plan de afaceri bine structurat, construit pe principii de eficienţă economică, investiţii masive, relansarea cercetării şi dezvoltarea pe orizontală a ambelor combinate”, a declarat omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

Noua companie ce a rezultat din fuziunea celor doua mari platforme chimice ale tarii, Chimcomplex si Oltchim, a urcat pe primul loc in topul exportatorilor cu capital romanesc, datorita atat unificarii celor doua volume pe export cat si a productiilor record inregistrate in primul trimestru al anului 2019, devenind si al treilea mare consumator de energie din tara!

Despre tranzactie se poate spune ca a fost un efort urias inceput de intins pe 4 ani, cu un plan ce s-a desfasurat pe opt fronturi in paralel, plan pe care il putem cuprinde in cateva date statistice si care arata volumul de munca si de  implicare al echipei manageriale.